TRE-Tension and Trauma Releasing Exercises

TRE on yksinkertainen tapa purkaa kehoon kertyneitä jännityksiä, stressiä ja traumoja. TRE rentouttaa kehoa, vahvistaa hermostoa, aktivoi ja vapauttaa kehosi luottavaiseen tilaan.

TRE - SAAT KEHOSI HALTUUN

Menetelmässä aktivoidaan lihaksia venyttävillä liikkeillä, jolloin saadaan aikaan luonnollinen tärinä. Usein koemme, että jännitys ja tärinä ei ole sosiaalisesti hyväksyttävää ja jopa hävettävää, joten pyrimme peittämään sen. Tällöin kehon oma liike ja tärinä ei pääse purkamaan tullutta jännitystä vaan se jää kehoon. Kun kehoomme kerääntyy pitkään jännityksiä, niin tämä alkaa näkymään usein fyysisenä, että psyykkisinä oireina ja sairauksina. TRE-menetelmä aloittaa tehokkaasti ja lempeästi parenemismekanismin keskenjääneiden prosessien loppuun viemisen omalla tahdillaan. Tällä turvallisella tavalla vapaudut aistimaan syvemmin, herkemmin ja tulet kehotietoisemmaksi.

MITEN LÖYSIN TRE:N?

TRE löysi kehoni vuosia ennenkuin tiesin mitään menetelmästä. Tämä tapahtui rentoutuessani juuri ennen nukahtamista. Kehoni olisi halunnut purkaa ylimääräistä jännitystä ja päästää tärinä alkamaan, mutta mitäpä minä tein siinä vaiheessa? Yritin estää alkavan tärinän ja pidin raajojani paikoillaan, jopas oli ärsyttävää taistella vastaan kehon luonnollista tapaa toimia. Ajattelin silloin, että minussa on tällainen outo vika jolle ei voi mitään. Vuosia myöhemmin sain kuulla TRE:stä ja sain ymmärryksen siitä, miten viisas kehoni onkaan, kunhan vain luotan sen tapaan olla ja ilmentää itseään. Nyt haluan jakaa tätä lähes kaikille sopivaa itsehoitomenetelmää arjen työkaluksi.


MITÄ HYÖDYT TRE:STÄ?

❁ vähemmän huolia ja stressiä

❁ parempi uni

❁ enemmän energiaa ja kestävyyttä

❁ lihas-ja selkäkivut helpottavat

❁ hermoston ylivirittyneisyys vähenee

❁ notkeus lisääntyy

❁ ihmissuhteet paranee

❁ tunteiden hallinta paranee

❁ kehotietoisuus lisääntyy


"Syvien lihasjännitysten vapautessa kehossa herää luontainen pyrkimys kokonaisvaltaiseen eheytymiseen, jolloin kehon aistimukset, tunteet ja ajattelu jäsentyvät uudelleen yksilön omaksi tavaksi kokea itsensä ja olemisensa. Näin harjoitus voi käynnistää laaja-alaisen prosessin, josta on apua myös nykyhetken stressihallinnassa."

TRE Finlandian sivustolta

TRE:n kehittäjä Amerikkalainen Tohtori David Berceli, kansainvälisesti tunnettu stressin-ja traumanhoidon asiantuntija.